Suuri Seikkailu ja elämä nyt!

Hyppäsimme käsi kädessä! Olemme saanet aitoutta, pysähtymistä, heräämistä, hetkeä. Nyt elämme hirsiä ja pellavarivettä, banaanilaatikoita, teinejä ja taaperoa, koiranneniä ja lampaita, kaartelevia merikotkia ja huikaisevaa halua merelle.

KOTIKALLIO

KOTIKALLIO

8.3.2018

Karelian Pirogs à la Korpo

Evakkoilta opittuna oli kotona Pohjanmaalla aina tehty karjalaisia ruokia, leivottu piirakoita, vatruskoja, sultsinoita, herkuteltu rättänällä. Vasta täällä saaristossa pääsin nyt itse oikeaan oppiin,  kun Cafe Simpun pitäjä piti meille innokkaille kurssin ja jakoi oman isoäitinsä karjalanpiirakkareseptin. Vatruskat teimme samalla reseptillä muttta ohuen ohuiksi ja paistoimme kuivalla valurautapannulla. Nämä ensimmäiset eivät aivan taittuneet tötteröksi vielä ja kotona keitin niitä varten ohrapuuron. Tuntuu hienolta osata jotain, joka on niin suomalaista ja niin täynnä muistoja.

Many Karelian dishes came with the over 400 000 evacuated after II WW and when living temporarily with Finnish family they spread all over the Finland. Pirogs and other versions have always been baked in my family even if we haven't roots in Karelia but I had never made them myself. These ones are called vatruska and they should be closed a bit like tortillas but practise makes perfect...

Fortunatelly I could attend a course this winter on our own island - it was the owner of Cafe Simppu that taught us and even shared the family recipe of her Karelian grand-mother. We began with cooking of a rice porrigde and then made the  rye-dough.


My first pirogs! Now I have something new to offer Pellas guests and to teach my own children. I have already tried making them at home, but with corn porrigde and mushed potatoes. They were eaten before I could find a camera...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti